Arkea ja
asiakastapaamisia

7.9.2018

Millainen on tilintarkastajan päivä? Hill Auditissa tilintarkastustehtävissä toimiva Petteri Lagus kertoo Profiitti – Talous & tilintarkastus –lehdessä, mitä kaikkea hänen yhteen päiväänsä mahtui. 

Klo 6.00 Kello herättää ja hetkeä myöhemmin koiramme nostaa tassut sängylle. Se odottaa aamulenkkiä. Puen opeasti ulkovaatteet päälle ja hiivimme hiljaa ulos, ettei muu perhe heräisi.

 

Klo 8.00 Pudotan pojan kouluun ja jatkan matkaa junalla kohti Helsingin keskustaa. Menen poikkeuksellisesti aamupäiväksi toimistolle.

Klo 9.30 Kollega kysyy, milloin voisimme käydä läpi tilinpäätöstarkastuksen havainnot. Sovimme, että menemme neuvotteluhuoneeseen käymään ne läpi saman tien. Otan vielä toisen kupin kahvia ihan varmuuden vuoksi, sillä päivästä näyttää tulevan hektinen.


Klo 10.15 Olemme käyneet tilinpäätöksen havainnot läpi ja sopineet etenemistavasta. Onneksi tilinpäätöksessä ei ollut sen suurempia haasteita, vaan havainnot liittyivät liitetietojen sisältöön ja oikeellisuuteen. 


Klo 10.30 Toimistolle saapuu potentiaalinen uusi asiakas. Hän on ottanut yhteyttä ja ehdottanut tapaamisesta. Asiakkaan yritys on kasvanut sen kokoiseksi, että tilintarkastuspalvelut ovat tulleet ajankohtaiseksi. Esittelen itseni, taustani ja työhistoriani sekä kerron yrityksestämme ja sen arvoista. Tämän jälkeen asiakas kertoo, mitä hänen yrityksensä tekee ja mitä hän toivoo tilintarkastukselta. Ajattelen, että olisipa mukava päästä tekemään yhteistyötä . 


Klo 12.00 Lounaan jälkeen siirryn asiakkaalle, missä muu tiimi on ollut aamusta lähtien tekemässä tilinpäätöstarkastusta.


Klo 13.00 Tapaan asiakkaan toimitusjohtajan ja talousjohtajan. Keskustelemme tarkastuksen etenemisestä sekä käymme läpi kulunutta tilikautta. 


Klo 15.45 Asiaks soittaa ja kysyy, onko hetki aikaa jutella. Puhelinpalaveri venyy noin puoleen tuntiin. Käymme läpi suunnatun osakeannin periaatteita.


Klo 16.15 Pakkaan laukun ja lähden nopeasti juna-asemalle, jotta ehdin hakemaan pojan ennen viittä iltapäiväkerhosta. Kiiruhdamme kotiin syömään,ennen kuin vien tytön käsipalloharjoituksiin ja pojan jääkiekkoharjoituksiin. 


19.30 Palaamme kotiin lasten harjoituksista ja he syövät väsyneinä iltapalaa. Huomaan sattumalta kännykästäni, että yksi työsähköposti on tullut. Tämän aamun asiakas oli laittanut viestiä, että haluaa alkaa tekemään yhteistyötä meidän kanssa. 


Klo 21.30 Käytän nopeasti koiran ulkona. Raitis ilma tekee hyvää vielä ennen nukkumaanmenoa. Samalla mietin päivän tapahtumia. Hyvä fiilis valtaa mieleni.

Koko jutun Petterin päivästä voit lukea Suomen Tilintarkastajat ry:n jäsen- ja sidosryhmälehdestä Profiitti – Talous & tilintarkastus. 

Trust your figures.

Hill Audit Oy

Tilintarkastusyhteisö

Helsingin toimipiste

Yrjönkatu 23 B 22, 00100 Helsinki

puh. +358 40 640 2757

Tampereen toimipiste

Aleksanterinkatu 23 C 15 D,
33100 Tampere

puh. +358 44 363 5000

etunimi.sukunimi@hillaudit.fi

Hill Advisory Oy

Yrjönkatu 23 B 22, 

00100 Helsinki

puh. +358 40 640 2757

etunimi.sukunimi@hilladvisory.fi

  • Hill Audit Twitter
  • Hill Audit Instagram
  • Hill Audit LinkedIn