Petteri Lagus – kuntosaliyrittäjästä tilintarkastajaksi

 

30.10.2018

Kiinnostukseni tilintarkastusta kohtaan alkoi, kun opiskelin toista vuotta Turun kauppakorkeakoulussa. Tilintarkastusyhteisön järjestämässä tilaisuudessa kerrottiin tilintarkastajan urapolusta ja siitä, miten monipuolista työ on. Stereotyyppinen ajatus siitä, että tilintarkastus olisi pelkkää paperien pyörittelyä varastomaisessa ja ikkunattomassa huoneessa osoittautui täysin vääräksi. Niinpä siinä tilaisuudessa heräsi mielenkiinto, että tämähän on minun juttuni!

Mielekkään mutkan kautta tekemään omaa juttua

Olen pienestä pitäen tiennyt, mitä haluan harrastaa, mihin kouluun menen ja mitä muuta haluan tehdä seuraavaksi. Olen tehnyt töitä määrätietoisesti, että pääsen haluamaani määränpäähän. Olin valinnut jo ensimmäisen vuoden jälkeen pääaineeksi laskentatoimen opinnot, joten oli helppo valita vain oikea suuntautuminen. Näin alkoi minun taipaleeni kohti tilintarkastusta.

Elämässä asiat eivät kuitenkaan aina mene suunnitelmien mukaan. Olin neljännen opiskeluvuoden loppupuolella ja jäljellä oli enää yksi tentti ja gradu, kun avautui mahdollisuus alkaa yksityisyrittäjäksi. Perustimme Espoon Leppävaaraan pienen kuntosalin, jota pyöritimme kaksi ja puoli vuotta. Näiden vuosien aikana opin paljon siitä, mitä yrittäjyys on ja mitä se vaatii. Minulle tuli kuitenkin vahva tunne, että haluan tehdä omaa juttuani: päätin palata alkuperäiseen suunnitelmaan ja hain tilintarkastustraineeksi.

Kohti auktorisointia ryhmäpaineen ja voimatorkkujen avulla
 

Trainee-jakson jälkeen pääsin vakituiseen työhön toiseen Big 4 -yhtiöön, jossa vietin 3,5 vuotta. Sinä aikana tutustuin erilaisiin ja erikokoisiin yhtiöihin. Tutustuin myös hyviin tyyppeihin, joista monet ovat tänä päivänäkin ystäviäni. Kun on positiivinen henki työkavereiden kanssa ja hiukan huumoria, kiireaika menee yllättävän nopeasti.

Olin päättänyt jo hyvissä ajoin, että aion mennä KHT-tenttiin heti, kun se on mahdollista. Kun kolmas työvuosi pyörähti käyntiin, alkoi valmentautumiseni. Kävin ST-Akatemian koulutuksissa ja aloimme kollegani kanssa lukemaan heti juhannuksen jälkeen syksyn KHT-tenttiin. Olimme päättäneet, että menemme joka arkipäivä Sellon kirjastoon, oli sää kuinka hyvä tahansa tai väsymys kuinka kova. Välillä saatoimme jopa nukkua voimatorkut kirjastossa, jotta jaksaisimme lukea. Onneksi minulla oli kaveri, jonka kanssa lukea. Ryhmäpaine piti meidät ruodussa ja pakotti kirjastoon. Kova työ palkittiin ja saimme molemmat KHT-auktorisoinnin.

Nautin työstäni jokainen päivä

Pian tentin jälkeen minulle avautui mahdollisuus työskennellä pienessä tilintarkastusyhteisössä Hill Audit Oy:ssä. Oli suhteellisen helppoa valita pienempi yhteisö, jossa asiakkaina ovat pienemmät, yrittäjävetoiset omistajat. Pidän siitä, että saan olla tekemissä yrittäjien kanssa ja auttaa heitä.

Työpäiviini kuuluu lakisääteisen tilintarkastuksen lisäksi asiakkaiden konsultointia niin kirjanpidollisissa, yhtiöoikeudellisissa kuin verotuksellisissa asioissa. Työn monipuolisuus kiehtoo minua ja halu kehittyä ammatillisesti ajaa eteenpäin. Olen alkanut myös kouluttamaan, mikä oli itselle täysin uusi haaste ja epämukavuusaluettani. Nyt on tullut muutamia koulutuksia vedettyä ja olen huomannut, että itse asiassa koulutukseen valmistautuminen kehittää minua todella paljon. Vaikka välillä on raskasta mennä epämukavuusalueelle, niin se kyllä palkitsee lopussa.

Olen ollut onnekas työni ja urani kanssa, koska saan tehdä juuri sitä työtä, josta pidän. Kertaakaan aamulla ei ole tullut tunnetta, että onpa tylsää mennä töihin.

Vapaa-aikani kuluu pääosin perheen ja lasten harrastusten parissa

Perheeseeni kuuluu avovaimo, kaksi kouluikäistä lasta, yksivuotias taapero ja koira. Jos pitäisi kuvata yhdellä sanalla vapaa-aikaani, se olisi hektisyys. Toimin poikani lätkäjoukkueen huoltajana, minkä johdosta minut löytää useina iltoina kaukalon reunalta. Ohjelmantäyteisen viikonlopun jälkeen on välillä rauhoittavaa päästä omaan työhuoneeseen, laittaa musiikkia korville ja alkaa prikkaamaan tilinpäätöstä.

Omalla ajallani tykkään käydä pelaamassa golfia, kuntosalilla ja lenkkipolulla. Myös Kauniaisten laskettelurinteen portaat tulivat hyvin tutuiksi viime kesänä. Uusimpana harrastuksena olemme innostuneet vaeltamaan ja retkeilemään koko perheen kanssa. Haaveena onkin lähteä jonain päivänä Lappiin vaeltamaan ruska-aikaan.

#tunnetilintarkastajasi on Suomen Tilintarkastajat ry:n kampanja, jossa tehdään tilintarkastajia tunnetuksi. 

https://www.suomentilintarkastajat.fi/tilintarkastus/tunne-tilintarkastajasi/petteri-lagus-kuntosaliyrittajasta-tilintarkastajaksi

Trust your figures.

Hill Audit Oy

Tilintarkastusyhteisö

Helsingin toimipiste

Yrjönkatu 23 B 22, 00100 Helsinki

puh. +358 40 640 2757

Tampereen toimipiste

Aleksanterinkatu 23 C 15 D,
33100 Tampere

puh. +358 44 363 5000

etunimi.sukunimi@hillaudit.fi

Hill Advisory Oy

Yrjönkatu 23 B 22, 

00100 Helsinki

puh. +358 40 640 2757

etunimi.sukunimi@hilladvisory.fi

  • Hill Audit Twitter
  • Hill Audit Instagram
  • Hill Audit LinkedIn