Tilintarkastus

Mitä on tilintarkastus?

Tilintarkastus on yhtiöiden ja säätiöiden kirjanpidon, hallinnon ja tilinpäätöksen lakisääteistä tarkastusta.  Tilintarkastus kattaa koko tilikauden kirjanpidon ja hallinnon tarkastamisen ja tilikauden päättyessä laadittavan tilinpäätöksen oikeellisuuden varmistamisen. Tilintarkastus tehdään ennalta laaditun suunnitelman mukaisesti ja ajoitetaan joustavasti asiakkaan aikataulutoiveiden mukaan.

Tilintarkastuksesta raportoidaan sekä suullisesti että kirjallisesti ja tilintarkastuksen lopputuloksena annetaan tilintarkastuskertomus. Tilintarkastuskertomus on tilinpäätöksen lukijoille ja sidosryhmille merkki siitä, että tilinpäätös antaa oikean ja riittävän kuvan yhtiön toiminnasta.

Kokeneet tarkastajat johdon tukena

Tilintarkastaja voi lakisääteisen velvollisuutensa lisäksi toimia myös yrittäjän tai yhtiön johdon sparraajana ja riippumattomana keskustelukumppanina yhtiön eri elinkaaren vaiheissa. Koko henkilökuntamme koostuu kokeneista tilintarkastusalan ammattilaisista, joiden vahvuusalueina on laaja kokemus eri kokoisten ja eri toimialojen yritysten sekä konsernien kanssa työskentelystä.

Tilintarkastustyömme lähtökohtana on aina asiakkaan liiketoiminnan ja toimintaympäristön ymmärtäminen. Tämän takia tilintarkastus tuo myös mahdollisuuden tunnistaa yhtiön taloushallinnon käytännön toiminnassa tai kontrolliympäristössä sellaisia osa-alueita, joissa tehokkuuden lisääminen voisi olla mahdollista. Voimme tarjota tukea esimerkiksi liiketoiminnan prosessien kartoittamiseen, kontrolliympäristön parantamiseen, kirjanpidon järjestämiseen ja väärinkäytösten ehkäisemiseen liittyvissä kysymyksissä. Tarjoamme myös neuvoja esimerkiksi konsernitilinpäätöksen laadintaan liittyen.

Arvostamme ajantasaista kommunikaatiota ja pyrimme aidosti tuomaan lisäarvoa keskittymällä tarkastuksessa ja neuvonnassa myös asiakkaan kannalta oleellisiin asioihin. Jatkuva kommunikaatio tilintarkastajan ja asiakkaan välillä lisää luottamusta ja edesauttaa tilintarkastuksen ja tilinpäätösprosessin sujuvaa etenemistä.

Haluatko tietää lisää tilintarkastuspalveluistamme?

Soita, meilaa tai lähetä viesti yhteydenottolomakkeella, keskustelemme mielellämme lisää!