Ajankohtaista

11.2.2021

Erityistarkastukset ja erityiset tarkastukset

Toisinaan yritystoiminta ei tuota haluttua lopputulosta ja edessä saattaa olla yrityssaneeraus tai konkurssi. Maksukyvyttömyysmenettelyiden yhteydessä konkurssipesiin tai yrityssaneeraukseen hakeutuviin yrityksiin voi olla tarpeellista suorittaa erityistarkastus.

4.2.2021

Hill Advisoryn ensimmäinen vuosi – PK-yritysten tarve neuvonantopalveluille kasvanut

Hill Advisoryn toiminta käynnistettiin joulukuussa 2019 ja uusi palvelukokonaisuus julkaistiin lähes tarkalleen vuosi sitten helmikuun alussa. Tarve neuvonantopalveluita tarjoavalle yritykselle tuli Hill Auditin, pääasiassa PK-yrityksistä koostuvasta, asiakaskunnasta. Näkemys laadukkaita ja asiakkaan tarpeisiin räätälöityjä palveluita tarjoavasta yrityksestä osui oikeaan. Hill Advisoryn toimitusjohtaja Jussi Salokangas katsastaa yhtiön ensimmäisen vuoden tapahtumiin.

28.1.2021

COVID-19 vaikutuksista yhtiöiden tilinpäätöksiin ja taloudelliseen raportointiin

Viime vuosi oli yrityksille monin tavoin poikkeuksellinen. Useiden yritysten tilikausi on päättynyt vuoden 2020 lopussa ja kirjanpitovelvolliset laativat parhaillaan tilinpäätöksiä. Tässä vaiheessa onkin syytä vielä pohtia menneen vuoden tapahtumia ja niiden vaikutuksia tilinpäätökseen sekä epidemian aiheuttamia mahdollisia riskejä tulevaisuuden liiketoimintaan. 

19.1.2021

Hill Auditin toimitusjohtaja Päivi Rönkkö työskennellyt yhtiössä 10 vuotta! 

Hill Auditin toimitusjohtaja Päivi Rönkkö on työskennellyt yhtiössä sen koko kymmenvuotisen taipaleen. ”Jo hyvin pian Hill Auditin perustamisen jälkeen tarvitsin lisäkäsiä toimeksiantojen pariin. Pari kuukautta yhtiön perustamisen jälkeen soitin entiselle kollegalleni Päiville ja pyysin häntä yritykseni ensimmäiseksi työntekijäksi.” muistelee Lauri Mäki, Hill Auditin perustaja ja hallituksen puheenjohtaja. 

17.12.2020

Ravitsemisyrityksen koronahyvitysten käsittely tilinpäätöksessä

Ravitsemisyritysten on hyvä huomioida, että Valtionkonttorilta saadut kustannustuet vaikuttavat myös tilinpäätökseen. Tukien käsittelystä tilinpäätöksessä onkin hyvä huomioida muutama oleellinen seikka.

26.11.2020

HT-tilintarkastaja Markku Larsen osaksi Hill Auditin asiantuntijatiimiä 1.12.2020 alkaen

HT-tilintarkastaja Markku Larsen liittyy Hill Auditin asiantuntijatiimiin 1.12.2020 alkaen. Markku on tehnyt merkittävän uran kirjanpidon parissa. 

12.11.2020

Koronatukien raportointi ja avustuksen käsittely yhtiön kirjanpidossa 

Oletko saanut avustuksia Business Finlandilta, ELY-keskukselta tai Valtionkonttorilta? Mietityttääkö sinua saatujen tukien käsittely yhtiön kirjanpidossa?

 

Partnerimme Fredrik Bäck kirjoitti ajankohtaisen tekstin asioista, joita yrityksen tulisi huomioida avustusten seurannasta, raportoinnista ja kirjanpitokäsittelystä. Lue lisää.

20.10.2020

Verotarkastuksilla havaittuja yleisiä virheitä

Verotarkastuksesta saattaa seurata veronoikaisu. Veroasiantuntijamme Satu Savolainen kirjaa blogissamme yleisimpiä verotarkastuksilla havaittuja virheitä ja paneutuu esimerkiksi peiteltyyn osinkoon.

1.10.2020

Due diligence yritysosoton työvälineenä

Taloudellinen due diligence -tutkimus on olennainen osa yrityskauppaa. Suurimmassa osassa yrityskauppoja sellainen toteutetaankin ainakin jossain muodossa ja laajuudessa. 

Hill Advisoryn Jussi Salokangas käsittelee uudessa kirjoituksessamme talouden due diligence -tutkimuksia ostajan näkökulmasta, tuoden esille joitakin tutkimuksen keskeisimpiä elementtejä. 

17.9.2020

Hill Audit 10 vuotta!

"Alussa minulla oli unelma, unelma työpaikasta, jossa jokainen olisi onnellinen työssään. Unelmassani työyhteisön jokainen jäsen puhaltaa yhteen hiileen ja tukee toisiaan. "

Lauri Mäki ja Päivi Rönkkö kertovat ajatuksiaan Hill Auditin kymmenvuotisesta taipaleesta.

11.9.2020

Tampereen toimistomme on muuttanut uusiin tiloihin

Toimistomme sijaitsee nyt aivan Tampereen keskustassa, hyvien kulkuyhteyksien varrella. Voit helposti vierailla meillä kauempaakin. Tervetuloa!

27.8.2020

Keskeistä verotarkastuksesta

Verotarkastuksen osuessa yrityksen kohdalle on se erityistilanne. Veroasiantuntijamme Satu Savolainen kirjoittaa pitkällä kokemuksella verotarkastuksesta. Kirjoitus on ensimmäinen kahdesta kirjoituksesta ja käsittelee verotarkastusprosessia.

27.5.2020

Yhteisöjen tulolähdejako on muuttunut 1.1.2020, mitä se tarkoittaa käytännössä?

Tulolähdejaon muutos koskee yhteisöistä esimerkiksi osakeyhtiöitä ja osuuskuntia. Muutoksen voimaan astumisen jälkeen lain tarkoittamilta yhteisöiltä poistui tuloverolain mukaan verotettava tulo ja kyseisten yhteisöjen tulo lasketaan pääsääntöisesti elinkeinotulon verottamisesta annetun lain mukaan. Lue Sadun tekstistä mitä muutos tarkoittaa käytännössä.

12.5.2020

Ajatuksia työn ja perhearjen sovittamisesta

Millaisia ajatuksia perhevapaalle jääminen ja töihin paluu perhevapaan jälkeen herättävät työntekijöissä? Miten sovittaa työ ja arki lapsiperheissä ja huolehtia siitä, että työ ei vie liikaa energiaa perhe-elämältä ja toisinpäin? Lue Hannan ajatuksia aiheesta uudesta blogitekstistämme.

5.5.2020

Vapaaehtoisella konsernitilinpäätöksellä on suuri merkitys pienkonserneissa

Pienenkin konsernin emoyhtiö voi halutessaan laatia konsernitilinpäätöksen. Yritystoiminnassa tuleekin usein eteen tilanteita, joissa vapaaehtoinen laatiminen on hyvin suositeltavaa. 

3.4.2020

PK-yrityksille saatavilla olevat tukimuodot poikkeustilanteessa

Monet PK-yritykset kamppailevat koronavirusepidemian ja sen tuomien haasteiden kanssa. Haluamme omalta osaltamme auttaa yrityksiä löytämään saatavilla olevat tukimuodot. Olemme koonneet tiedossamme olevat yleisimmät tukimuodot oheiseen tiiviiseen pakettiin. 

19.3.2020

Eväitä onnistuneeseen Business Finland raportointiin

Partnerimme Fredrik Bäck on koonnut kattavan tietopaketin onnistuneeseen Business Finland raportointiin. Ota täältä vinkit haltuun!

16.3.2020

Asiakastiedote - Palvelemme normaalisti koronaviruksesta huolimatta

 Asiantuntijamme palvelevat teitä koronaviruksesta huolimatta normaalisti. Haluamme kuitenkin olla omalta osaltamme hidastamassa koronaviruksen leviämistä.

3.3.2020

Asiakaskyselyn tulokset - Näin meistä ajatellaan

Lähetimme asiakkaille ja sidosryhmille palautekyselyn viime elokuussa. Olimme erittäin otettuja saamastamme palautteesta, kaikista vastaajista 80% suosittelisi palveluitamme! Saimme erityisesti kiitosta osaamisen laadusta, hyvästä palvelusta sekä tehokkuudesta.  

5.2.2020

Hill Auditin rinnalle neuvonantopalveluita tarjoava Hill Advisory

Hill Audit on saanut rinnalleen laaja-alaisia neuvonantopalveluita tarjoavan Hill Advisoryn, laajentaen palvelutarjontaa entisestään. Uuden yrityksen toimitusjohtajaksi on nimitetty pitkän uran pääomasijoittana tehnyt Jussi Salokangas.

24.1.2020

Mitä on tilintarkastus ja milloin sitä tarvitaan?

Monet yrittäjät ja toimintaansa aloittelevat yhteisöt pohtivat, milloin tilintarkastajalle on tarvetta. Siksi kokosimme tietopaketin siitä, mitä tilintarkastus on ja milloin se on ajankohtaista.

16.1.2020

Kasvava porukkamme on saanut kuusi uutta tilintarkastajaa

Olemme saaneet joukkoomme kuusi ammattitaistoista tilintarkastajaa Helsingin ja Tampereen toimistoillemme.

30.9.2019

Hill Audit laajenee Tampereelle - Tilintarkastus Mäkinen & Co yhdistyy osaksi Hill Auditia

”Keskustelimme Hill Auditin kanssa yhdistymisestä lähes vuoden ajan ja totesimme arvojemme ja työskentelytapojemme sopivan hyvin yhteen. Yhdistymisen myötä voimme tarjota asiakkaillemme jatkossakin paitsi laadukkaat tilintarkastuspalvelut myös erittäin kattavat neuvontapalvelut." kertoo Tilintarkastus Mäkinen & Companya johtanut KHT-tilintarkastaja Risto Mäkinen. 

19.9.2019

Henkilöstö Hill Auditin arvojen takana

”Halusimme myös konkreettisia toimia miettimiemme arvojen tuomiseksi työyhteisöömme. Minkälaiset asiat ja toimintatavat tukevat meille tärkeiden arvojen mukaista toimintaa?” Päivi Rönkkö avaa uudessa tekstissämme, miten henkilöstön yhdessä miettimät arvot näkyvät yrityksemme jokapäiväisessä arjessa.

4.9.2019

Hill Auditille kaksi uutta partneria - KHT Fredrik Bäck ja KHT Petteri Lagus

Hill Auditin toimitusjohtaja Päivi Rönkkö on innoissaan, että yrityksen omistuspohja laajenee ja henkilöstöä saadaan mukaan omistajiksi.

15.8.2019
Urapolkuni Hill Auditille - Kun arvomaailmat kohtaavat

"Minulle oli myös tärkeää, että tuleva työnantajani jakaisi minulle tärkeät arvot ja periaatteet. Näin päädyin osaksi Hill Auditin aurinkoista ja ammattitaitoista tiimiä." Työntekijämme Sara kirjoitti urapolustaan Hill Auditille.

4.2.2019

Aikaa asiakkaille ja työntekijöille

"Konsultoivassa tilintarkastusyhteisössä ollaan asiakkaan tavoitettavissa."

Lue Antin ja Päivin ajatuksista meistä ja tilintarkastusalasta. 

25.1.2019

Kolme ohjenuoraa hyvin laaditulle tilinpäätökselle ja onnistuneelle tilintarkastukselle

Käy lukemassa Fredrikin kirjoitus kolmesta ohjenuorasta, joiden avulla saata mahdollisimman paljon irti tilinpäätös- ja tilintarkastusprosessista yhteisösi eduksi. 

18.1.2019

Kirjanpitäjän kanssa samalla puolen pöytää

Käy lukemassa Laurin haastattelu kirjanpitäjien ja tilintarkastajien yhteistyöstä ja tilintarkastusalan muutoksista Tilisanomissa. 

11.1.2019

Hill Auditin porukka on kasvanut!

Vuoden alusta olemme saaneet taas vahvistusta joukkoomme. Tervetuloa Sara Mäkilä! 

11.12.2018

Paljon onnea kaikille uusille tilintarkastajille!

Paljon onnea Fredrik ja kaikki muut uudet KHT-tilintarkastajat!

 

30.10.2018

Petteri Lagus – kuntosaliyrittäjästä tilintarkastajaksi

"Pidän siitä, että saan olla tekemissä yrittäjien kanssa ja auttaa heitä. Olen ollut onnekas työni ja urani kanssa, koska saan tehdä juuri sitä työtä, josta pidän"

Käy lukemassa Petterin Tunne tilintarkastajasi -juttu yllä olevasta linkistä!

10.10.2018

Tuoreimmat Hilliläiset - Onko siitä vasta alle vuosi?

Lue minkälainen Anskun, Hannan ja Lotan ensimmäinen vuosi Hillillä on ollut.

7.9.2018

Arkea ja asiakastapaamisia

Millainen on tilintarkastajan päivä? Petteri Lagus kertoo, mitä kaikkea hänen yhteen päiväänsä mahtui.

20.6.2018

Hill Audit muuttaa uusiin toimitiloihin keskiviikkona 20.6.2018.

Uusi hieno toimisto sijaitsee samassa osoitteessa ja rakennuksessa kuin ennenkin Forumin Kukontorilla, 5. kerroksessa. Uusi osoitteemme on Yrjönkatu 23 B 22, 00100 Helsinki.

20.5.2018

Tietosuojaseloste

Olemme päivittäneet tietosuojaselosteemme ja käytäntömme vastaamaan  25.5.2018 voimaan tullutta tietosuoja-asetusta. Linkki selosteeseen löytyy ohesta ja sivujen alaosasta.

11.1.2018

Uusia työntekijöitä

Hill Auditin tiimissä on vuoden alusta aloittanut Hanna Manelius, Lotta Nukari ja Anna-Kreetta Pentti.

7.12.2017

Paljon onnea uudet tilintarkastajat!

Paljon onnea Päivi ja kaikki muut uudet KHT-tilintarkastajat!

6.10.2017

Hill Auditin brändi uudistui 5.10.2017 uudella logolla ja visuaalisella ilmeellä.

Samalla uudistuivat myös verkkosivumme. Suunnittelutyöstä vastasi Neutron Designin Topi Saari. 

5.10.2017

Hill Audit perustettiin syksyllä 2010, ja juhlistamme 5.10.2017 seitsemää toimintavuottamme.

Lämmin kiitos kuluneista vuosista kaikille asiakkaillemme ja kumppaneillemme! 

16.9.2017

Päivi Rönkkö nimitetty Hill Auditin uudeksi toimitusjohtajaksi 

Päivi Rönkkö aloitti Hill Auditin toimitusjohtajana 1.10.2017. Yrityksen perustaja ja pääomistaja Lauri Mäki jatkaa hallituksen puheenjohtajana tarkoituksenaan keskittyä entistä enemmän asiakastyöhön ja konsultointiin.