Vårt team

 Vår personal är vår viktigaste resurs.
Vårt team består av serviceinriktade proffs.

Hill Audit, Helsingfors

paivi_ronkko.jpg

VD, Partner, CGR

Partner, CGR

Senior Manager, CGR

Hanna Manelius

Audit Manager, EM

satu_savolainen.jpg
Satu Savolainen

Senior Auditor, EM

Kitty_raiha.jpg
Kitty Räihä

Auditor, EM

Lauri_maki.jpg

Styrelseordförande, CGR

Partner, CGR

Senior Manager, GR

annakreetta_pentti.jpg
Anna-Kreetta Pentti

Audit Manager, EM

malla_tomminen.jpg
Malla Tomminen

Senior Auditor, EM

fredrik_back.jpg

Partner, CGR

Jag betjänar gärna också på svenska

Markku Larsen

Senior Advisor, GR

Audit Manager, CGR

Lotta Nukari

Senior Auditor, EM

Antoni Melanen

Auditor, EM

Maarit Sarkkinen

Auditor, Tradenom

Hill Advisory, Helsingfors

Jussi_salokangas_s.jpg

VD

Jag betjänar gärna också på svenska

Jag betjänar gärna också på svenska

Katja-liila.jpg
Katja Sinkkonen

Finance and Administration Manager

viivi_ahtiainen.jpg
Viivi Ahtiainen

Office Coordinator

Hill Audit, Tammerfors

Partner, CGR

Martti Mäkinen

Senior Advisor, GR

Vuokko.jpg

Audit Manager, GR

mia_kulmalateiskonen.jpg
Mia Kulmala

Audit Manager, EM

06 hill_audit_tausta_violetti.jpg
Ronja Saarinen

Auditor, EK

03 hill_audit_tausta_violetti.jpg
Annamaria Rossi

Auditor

 

Päivi Rönkkö

VD, Partner, CGR

paivi.ronkko@hillaudit.fi  |  +358 40 772 3738  |  Linkedin

Jag har fått vara involverad i Hills expansion och utveckling ända från starten och nuförtiden är jag en av delägarna. I oktober 2017 klev jag in i rollen som VD för företaget. Förutom mina arbetsuppgifter som VD, använder jag en stor del av arbetstiden till revision och rådgivning. Under min karriär på Hill har jag deltagit i många olika projekt och jag njuter av rollen att kunna vara ett stabilt   stöd för företagaren.

 

Innan jag kom till Hill arbetade jag på ett internationellt revisionsföretag och har mer än tio års erfarenhet av revisioner i både stora och små företag.

 

Helst tillbringar jag fritiden med familj och vänner. Jag är väldigt förtjust i djur och hemma har jag en English toy terrier. Ibland bokar jag en resa utomlands eller till min hemort Rovaniemi. Min stora dröm är att resa till Australien. Resande berikar!

Lauri Mäki

Chairman of the Board, Founder, APA

lauri.maki@hillaudit.fi  |  +358 40 508 1718  |  Linkedin

 

När jag grundade Hill Audit Oy år 2010 var det ett enmansföretag. Med tiden har företaget vuxit och vi har fått topptalanger inom revision med i vårt växande team. Efter examen från Helsingin kauppakorkeakoulu 2002 byttes arbetet på en bokföringsbyrå till revision i ett internationellt revisionsföretag. I dag sträcker sig mina arbetsuppgifter från omorganiseringar till skatterådgivning och från särskilda granskningar till värderingar och naturligtvis, till revision.

 

Det bästa med mitt jobb är att arbeta tillsammans med fantastiska kollegor och att assistera våra kunder. Jag blir glad när en kund är nöjd efter ett utmanande projekt.

Jag tycker om att undervisa och framför allt njuter jag av att åhörarna lär sig något nytt under mina föreläsningar. Jag undervisar i olika frågor om ekonomisk förvaltning, affärsjuridik och revision. Jag har bland annat jobbat som lärare i koncernredovisning vid Aalto Universitet i flera år.  Jag är även en av författarna till kommentarboken Konsernitilinpäätöksen erityiskysymyksiä som utgetts av ST-Akatemia.

 

Jag tillbringar fritiden med min familj och med olika racketspel. På somrarna är jag på min sommarstuga i Vasa och i övrigt trivs jag i naturen. 

 

Fredrik Bäck

Partner, CGR

fredrik.back@hillaudit.fi  |  +358 50 525 5078  |  Linkedin

 

har arbetat i Hill Audits varma gemenskap sedan år 2016. Från 2011 arbetade jag på en internationell revisionsbyrå och med andra ekonomiförvaltningsuppgifter.

Mitt arbete består av revision och rådgivning i bolagsrättsliga- och skattefrågor. Dessutom har jag genom åren fått en gedigen erfarenhet av Business Finland-rapportering (tidigare Tekes) och av omstruktureringar. Tveka inte att ta kontakt i både stora som små frågor. Jag uppskattar möten med mina kunder och problemlösning.

Jag växte upp i Kyrkslätt och flyttade till Helsingfors då jag började studierna vid Hanken. Idag bor jag med min familj i Esbo, där jag tillbringar största delen av min fritid. Som motvikt till mitt arbete njuter jag av trädgårdsarbete, sport, matlagning och god mat och vin med mina nära och kära. Du kan också hitta mig på en innebandyarena i målvaktsutrustning. 

 

Jag betjänar gärna också på svenska!         

 
 

Petteri Lagus

Partner, CGR

petteri.lagus@hillaudit.fi  |  +358 50 598 1863  |  Linkedin

 

Jag började arbeta på Hill i januari 2017. Innan dess arbetade jag som expert på Big4-revisionsföretaget från 2012. Innan jag började med revision arbetade jag flera år som gymentreprenör. På grund av min entreprenörsbakgrund anser jag, att proaktiv kundrådgivning är viktig och jag upplever, att jag har lyckats när kunden är nöjd.

 

Förutom den lagstadgade revision fylls mina arbetsdagar av rådgivning inom redovisning, i bolagsrätt och i skattefrågor. Min kundkrets består av allt från nystartade företag till stora koncerner. Jag har erfarenhet av olika verksamheter och ekonomiska processer i olika slag av företag. Jag undervisar också bland annat vid kundernas interna utbildningstillfällen och vid ST-Akatemias utbildningar

 

Min fritid tillbringar jag främst med familjen och med barnens hobbyer. För tillfället är jag aktiv i min sons hockeylag, vilket gör att jag tillbringar flera kvällar vid rinken. Hela familjen vandrar gärna tillsammans. Jag kan varmt rekommendera Torronsuo national park!

 

Antti Tuomola

Partner, CGR

antti.tuomola@hillaudit.fi  |  +358 40 547 6675  |  Linkedin

 

Mina arbetsuppgifter inom revision och rådgivning på Hill Audit sköter jag med stor kompetens. Jag har samlat erfarenhet sedan 2007 och har hunnit assistera våra kunder inom ett brett spektrum av branscher. Du kan till exempel kontakta mig gällande företagets skattefrågor eller frågor som rör koncernredovisning.

 

I mitt arbete gillar jag i synnerhet det att jag kan ge omfattande stöd för våra kunder i företagets olika skeden. Förutom skatte- och bolagsrättsliga frågor är jag intresserad av att följa med sport och att motionera. Man kan ofta hitta mig på fotbollsplanen, antingen spelar jag själv eller så hejar på familjens småttingar. Som motvikt till arbetet njuter jag av kvalitetsviner och special öl. Därför har jag tillsammans med några vänner startat ett eget bryggeri.     

Mika Starczewski

Senior Manager, CGR

mika.starczewski@hillaudit.fi  |  +358 40 752 5270

 

Jag gick med i Hill Audits fantastiska arbetsgemenskap i början av 2021. Jag är utexaminerad från Jyväskylä universitets ekonomiska fakultet och har arbetat som expert inom revision och ekonomiförvaltning sedan 2011. Jag arbetade som revisor på ett stort internationellt revisionsföretag innan jag kom till Hill Audit. Jag har mångsidig erfarenhet av revision och bestyrkandeuppdrag i både inhemska och globala företag av varierande storlek och inom olika verksamhetsområden.

 

I mina arbetsuppgifter ingår bland annat lagstadgad revision, utveckling av kunders interna processer och hjälp med frågor inom bolagsrätt och beskattning. Jag tycker särskilt mycket om att ständigt få lära mig nya saker, om att hjälpa kunder och sparra dem och om teamarbetet. Revision är ett givande, socialt och mångsidigt lagarbete. Bästa resultat uppnås med ett nära och okomplicerat samarbete med kunden. 

 

Utanför jobbet är det viktigt för mig att umgås med familj och vänner. En stor del av fritiden går till olika sporter. Framför allt löpning har länge varit min gren och jag har sprungit flera maraton. Det bästa under semestern är att resa både utomlands och i Finland. Jag drömmer om att resa till Japan och till Kilpisjärvi. På sommaren kopplar jag av på stugan med att fiska eller med att vandra i våra underbara nationalparker.

Mika.jpg
 
tiina_taimisalo.jpg

Tiina Taimisalo

Senior Manager, GR

tiina.taimisalo@hillaudit.fi  |  +358 40 159 7655

Jag har ingått i Hill Audits sakkunniga och avspända arbetsgemenskap sedan november 2019. Innan jag kom till Hills team, fick jag erfarenhet från revisionsbranschen då jag arbetade för ett annat medelstort revisionsföretag i åtta år. Under dessa år fick jag mångsidig erfarenhet av revision av företag i olika branscher, revision av olika projekt samt inblick i konkursgäldenärernas specialrevisioner. 

 

Jag har även granskat olika sorters fonder och värdepappersföretag. Det bästa är när vi tillsammans med kunden hittar de mest effektiva lösningarna för verksamheten, den interna kontrollen och riskhanteringen. 

 

Revision, om något, är ett lagarbete mellan klienten och revisorn samt medlemmar i revisionsgruppen. Jag är van vid lagarbete från fritiden på basketplanen.  Basket har varit en del av mitt liv sedan jag var ung. I övrigt tillbringar jag det mest av min fritid med mina nära och kära. Som en motvikt till vardagens stress åker jag gärna till Savolax för att ladda batterierna och för att njuta av den rena, vackra naturen och med att plocka bär och svamp.

 

Sara Mäkilä

Audit Manager, CGR

sara.makila@hillaudit.fi  |  +358 44 079 8082  |  Linkedin

Jag kom med i Hill Audits soliga team i januari 2019. Innan ankomsten till Hill har jag fått erfarenhet från Big4-revisionsföretaget där jag sedan 2014 arbetade som expert i olika stora kundföretag. Jag tog examen från Turun kauppakorkeakoulu där jag hade redovisning och finans som huvudämne och läste affärsjuridik som långt biämne.

Förutom den lagstadgade revisionen arbetar jag med rådgivning i redovisnings- och bolagsrättsliga frågor och med utveckling av interna processer. Jag gillar mitt jobb eftersom jag får interagera med människor och jag motiveras särskilt av jobb där jag medför konkret värde för klienten och på så sätt för kundens verksamhet framåt.

Jag är social och fritiden tillbringar jag till stor del med familjen, mina vänner och hobbyer. Jag älskar djur och hemma väntar vår katt Vilpertti, som räddades som liten kattunge. Innan jag kommit hem från en utlandsresa börjar jag redan planera för nästa resa.  Min dröm är att någon dag göra en jorden-runt resa. 

 

Sara1.jpg
 
02 hill_audit_tausta_violetti.jpg

Risto Mäkinen

Partner, CGR

risto.makinen@hillaudit.fi  |  +358 44 363 5000  |  Linkedin

 

Jag anslöt mig till Hill Audit-teamet hösten 2019. Innan dess arbetade jag som företagare i vårt familjeföretag, som vi slog samman med Hill. Vi fann att våra företags värderingar och arbetssätt stämde överens och bestämde oss för att fortsätta resan tillsammans och bygga något nytt. Tidigare har jag arbetat med revision i ett internationellt revisionsföretag och med andra finansiella expertuppdrag från 2006. Samtidigt har jag tiden studerat vid Vasa universitet.

Mina arbetsuppgifter består av lagstadgad revision, omorganiseringar samt rådgivning inom skatte- och bolagsrättsliga frågor. Jag utför också regelbundet uppdrag inom insolvens, till exempel specialrevisioner av konkursgäldenärer och revisorsyttranden enligt företagssaneringslagen. Min kundkrets består av både små och medelstora företag samt massfinansierade startup företag. Jag gästföreläser även vid Vasa universitets revisionskurser.

Jag tillbringar min fritid med familj och med mina hobbyer. Jag gillar särskilt att röra mig i naturen och mina favoritintressen är freestyle-skidåkning och mountainbike. Du kan också hitta mig med att klättra på klippor eller skida på vintern. Det är inte alltid nödvändigt med fart och höga platser, ibland är det trevligt att beundra den vackra finländska naturen i närskogen.

 

Vuokko Sivula

Audit Manager, HT

vuokko.sivula@hillaudit.fi  |  +358 40 047 6096 |  Linkedin

Jag gick med i Hill Audit sakkunniga team i april 2020. Tidigare arbetade jag i flera år med revision inom det internationella revisionssamfundet och senast som controller vid ett stort företag inom vårdsektorn.

Jag tog magisterexamen i ekonomi 2013 från Jyväskylä universitets ekonomiska fakultet. Vid sidan av mitt arbete läser jag också till en magisterexamen i juridik vid Östra Finlands universitet. Förutom den lagstadgade revisionen inkluderar mina uppgifter att hjälpa till vid specialrevision av konkursbon och olika frågor inom redovisning, bolagsrätt och beskattning. Jag har också stor erfarenhet av Business Finland-rapportering.

Jag tillbringar min fritid med min familj och jag motionerar mångsidigt. Jag gillar framför allt skidåkning och jogging men nuförtiden trivs jag också i en Crossfit hall.

Vuokko.jpg
 
Jussi_violetti_edited.jpg

Jussi Salokangas

VD, Hill Advisory

jussi.salokangas@hilladvisory.fi  |  +358 40 668 8460 |  Linkedin

Jag började som VD för Hill Advisory i december 2019 när det nya företaget grundades och Hill utvidgade sitt sortiment till rådgivningstjänster.

Innan mina nuvarande uppgifter, har jag nästan 20 års erfarenhet av riskkapital. Efter att jag tagit examen 2002 från Helsingin kauppakorkeakoulu, tillbringade jag de första 15 åren av min karriär i London och Stockholm med internationell kapitalplacering. Innan Hill arbetade jag som investeringschef på Hartwall Capital. Av min bakgrund inom kapitalplacering har jag också fått omfattande erfarenhet av styrelseverksamhet, allt som allt 30 års styrelseerfarenhet från tio företag i olika branscher och länder.

​Hos Hill Advisory får jag arbeta nära kunder och jag kan använda min erfarenhet för att rådgiva och assistera dem. I mitt arbete gillar jag särskilt mångfalden av uppgifter och utmaningar som ska lösas, två dagar är aldrig likadana. Projektarbetet är också givande, effekten och det mervärde som kunden får av projekten är påtagliga och mätbara.

Jag tillbringar min fritid med olika hobbyer; på sommaren är det främst kappsegling och golf, på vintern är det mest gym och vindtunnelflygning.

Jag betjänar gärna också på svenska! 

 

På återseende!