top of page
  • Writer's pictureHill Audit

Hill Audit - 10 vuotta takana ja taivas rajana


Hill Audit täyttää 10 vuotta syyskuussa 2020. Hill Auditin perustaja Lauri Mäki ja toimitusjohtaja Päivi Rönkkö kertovat ajatuksiaan Hill Auditin kymmenvuotisesta taipaleesta.

Lauri Mäki

"Alussa minulla oli unelma, unelma työpaikasta, jossa jokainen olisi onnellinen työssään. Unelmassani työyhteisön jokainen jäsen puhaltaa yhteen hiileen ja tukee toisiaan.

Perustin Hill Auditin syyskuussa 2010 ja samoihin aikoihin olin erään asiakkaan 10-vuotisjuhlissa Ravintola Klippanilla. Juhlien yhtenä ohjelmanumerona oli yhtiön työntekijöiden koskettava kunnianosoitus yhtiön perustajalle. Muistan elävästi, kuinka syvästi tämä ohjelmanumero vaikutti minuun ja mietin, että jos koskaan minun kohdalleni sattuisi edes lähellä vastaavaa, olisin saavuttanut unelmani.

Olin aluksi yhtiön ainut työntekijä. Pian perustamisen jälkeen huomasin, miten suuri kysyntä konsultoivalle tilintarkastajalle oli pk-sektorilla – sen verran kiivaasti puhelin soi. Niin kiivaasti, että jo kahden kuukauden jälkeen soitin entiselle kollegalleni Päiville ja pyysin häntä yritykseni ensimmäiseksi työntekijäksi.

Arvostan Päivin rohkeutta, koska hän otti melkoisen riskin lähtiessään isosta tilintarkastusyhtiöstä ja varmasta työpaikasta tuoreen yrittäjän kelkkaan. Sanotaan, että yrittäjän ensimmäisen työntekijän palkkaaminen on kaikkein kriittisin rekrytointi. Päivin kohdalla onnistuin täydellisesti! Seitsemän vuoden jälkeen hänestä tulikin yhtiön toinen toimitusjohtaja, kun jäin itse hallituksen puheenjohtajaksi.

Vuosien edetessä olemme olleet onnekkaita, kun olemme saaneet upeita uusia kollegoita yhtiöömme. Nyt kymmenen vuoden jälkeen meitä on yhteensä 24 henkeä.

Olen ylpeä, mihin yrityksemme on kehittynyt. Olemme saaneet koottua ”Dream Teamin”, joka on täynnä toinen toistaan loistavimpia kollegoita. Jokaisena aamuna tämän kymmenen vuoden aikana on ollut kivaa tulla töihin. Enkä edes liioittele.

Organisaatiomme kasvaa edelleen. Tilintarkastuksen rinnalle on jo nyt tullut uusia palvelukokonaisuuksia, kun Hill Advisory perustettiin loppuvuodesta 2019. Laajennumme uusiin kaupunkeihin sekä tilintarkastuksen että muiden palveluiden osalta.

Maailman muuttuessa myös tilintarkastusala muuttuu. Olemme mukana muutoksessa säilyttäen samalla yhteenkuuluvuuden tunteen ja yhteishengen. Näiden avulla työyhteisömme pysyy huippupaikkana myös tulevaisuudessa.

Nyt, kymmenen vuotta myöhemmin, voin todeta saavuttaneeni alkuperäisen unelmani. Perustamani yhtiön työntekijät yllättivät minut vastaavanlaisella kunnianosoituksella, enkä voisi olla heistä ylpeämpi."

Päivi Rönkkö

"Olen ollut Hill Auditin tarinassa mukana jo alkumetreiltä asti. Olin Hill Auditin ensimmäinen palkattu työntekijä tammikuussa 2011. Valinta siirtyä Hill Auditille töihin ei ollut vaikea, olinhan työskennellyt Laurin kanssa edellisessä työpaikassani jo useita vuosia. Tiesin, että Lauri on mahtava esimies: mukava, kannustava ja hyvä opettamaan vaikeitakin asioita ymmärrettävästi. Minua myös kiehtoi ajatus osallistua uuden yrityksen toimintaan heti alusta lähtien. Koin hyvin mielenkiintoisena päästä mukaan rakentamaan Hill Auditia, kehittämään sen prosesseja ja luomaan uusia toimintatapoja. Tunsin, että tämä on minun ”juttuni” ja olen tässä mukana koko sydämellä! Olen ollut erittäin tyytyväinen päätökseeni hypätä mukaan Hill Auditin toimintaan.

Hill Auditin lähestyttyä seitsemän vuoden ikää, Lauri ehdotti, että siirtyisin Hill Auditin toimitusjohtajaksi. Pohdin aluksi uuden toimenkuvan haastavuutta ja sen yhdistämistä omaan elämäntilanteeseeni. Keskustelimme asiasta Laurin kanssa, joka totesi Hill Auditin olevan työyhteisö, jossa yhtiön toimitusjohtajallakin on mahdollisuus työnjoustavuuteen. Minut nimitettiin toimitusjohtajaksi lokakuussa 2017 ja samalla juhlistimme Hill Auditin seitsemän vuotista taivalta.

Hill Audit on kasvanut valtavasti kymmenen vuoden aikana. Tunnen olevani etuoikeutettu, kun saan tehdä töitä huipputyökavereiden kanssa. Meitä on jo melkoisen iso porukka ja työyhteisöömme mahtuu erilaisilla vahvuuksilla varustettuja henkilöitä, joka tekee meistä ainutlaatuisen ja loistavan yhdessä! Toiminta on laajentunut Helsingin lisäksi Pirkanmaalle ja tavoite on laajentaa toimintaamme edelleen. Neuvonantopalveluihin keskittyvän Hill Advisoryn mukaantulo oli hieno täydennys palvelutarjontaamme.

Hill Auditin tavoitteena on olla jatkossakin alan arvostettu toimija maanlaajuisesti, ja olla haluttu työpaikka sekä nykyisille että tuleville työntekijöille. Muutosvauhti on kova ja tässä on mahtava olla mukana! Unelmoin koko sydämellä siitä, että saisin kokea tätä hienoa fiilistä huipputyökavereiden kera seuraavatkin kymmenen vuotta!"

Meillä on mahdollisuus kehittää organisaatiostamme juuri sellainen kuin yhdessä haluamme. Olemme ylpeitä Hill Auditin ensimmäisestä vuosikymmenestä! Vain taivas on rajana seuraaville vuosikymmenille. - Lauri & Päivi

Lisätietoja:

Lauri Mäki Päivi Rönkkö

Hallituksen puheenjohtaja, KHT Managing Partner, KHT

lauri.maki@hillaudit.fi paivi.ronkko@hillaudit.fi

+358 40 508 1718 +358 40 772 3738

bottom of page