top of page
  • Writer's pictureSara Mäkilä

Urapolkuni Hill Auditille - Kun arvomaailmat kohtaavat


Viisi faktaa minusta, joita et vielä tiedä:

  1. Olen valmistunut Turun kauppakorkeakoulusta 2015.

  2. Haaveeni on tehdä maailmanympärimatka.

  3. Saatan ajoittain olla hajamielinen ja hukata tavaroita.

  4. Pelkään korkeita paikkoja.

  5. Olen perso jäätelölle ja irtokarkeille.

Miten päädyin tilintarkastusalalle ja Hill Auditille?

Kiinnostuin tilintarkastusalasta opiskellessani kauppatieteitä Turun kauppakorkeakoulussa. Alassa minua kiinnostivat ennen kaikkea sen monipuolisuus ja ihmisläheisyys. Ilokseni sain huomata, että molemmat seikat toteutuvat jokapäiväisessä työssäni. Olenkin viihtynyt alalla jo melkein viisi vuotta!

Aloitin opiskelujeni ohessa tilintarkastustraineena Big 4 -yhtiössä syksyllä 2014. Muutaman opettavaisen ja vauhdikkaan vuoden jälkeen aloin miettimään siirtymistä pienempään tilintarkastusyhteisöön. Halusin työskennellä vielä lähempänä asiakkaita ja päästä auttamaan yrittäjiä kehittämään toimintaansa eteenpäin. Minulle oli myös tärkeää, että tuleva työnantajani jakaisi minulle tärkeät arvot ja periaatteet.

Näin päädyin osaksi Hill Auditin aurinkoista ja ammattitaitoista tiimiä. Yrityksemme arvoihin kuuluvat perhe ja läheiset, terveys sekä elämän mielekäs sisältö ja tasapaino. Näihin pääset tutustumaan tarkemmin syyskuussa julkaistavan toimitusjohtajamme Päivin Rönkön blogikirjoituksen kautta.

Hill Audit työyhteisönä

Viihtymiseeni Hill Auditilla on vaikuttanut suuresti yrityksen avoin ja auttavainen työkulttuuri, joustava työyhteisö sekä työn ja vapaa-ajan tasapaino. Miten tämä sitten näkyy Hill Auditin arjessa konkreettisesti? Tässä muutama esimerkki:

  • Avoin ja auttavainen työkulttuuri Hill Auditilla halutaan toimia avoimesti - kaikki ovat koko ajan kartalla, mikä on tilanne ja miten yhtiöllä menee. Tämä on mielestäni tärkeää sillä avoin työkulttuuri luo luotettavuutta ja rohkaisee ihmisiä keskustelemaan sekä tuomaan omia ajatuksiaan esille. Avun pyytämistä ei tarvitse pelätä eikä kenenkään tarvitse pohtia tai ratkoa ongelmia yksin. Tomimme yhtenä tiiminä ja myös onnistumme ja epäonnistumme yhtenä tiiminä.

  • Joustava työyhteisö Meillä joustava työyhteisö tarkoittaa työntekijöiden tarpeiden ja aikataulujen huomioonottamista. Jokainen Hilliläinen pystyy itse vaikuttamaan omiin työaikoihinsa. Työnteko ja työajat voidaan järjestää joustavasti perhe ja harrastukset huomioiden. Itselleni matkailu on lähellä sydäntä ja se onkin ollut helppoa yhdistää töiden kanssa. Joustava työyhteisö tarkoittaa mielestäni myös työnantajalta saatavaa luottamusta, että työt hoidetaan ajallaan ja asiakkaat saavat ajantasaista palvelua.

  • Työn ja vapaa-ajan tasapaino Työn ja vapaa-ajan tasapaino liittyy läheisesti joustavaan työyhteisöön. Minulle se tarkoittaa, ettei vapaa-ajalla tarvitse stressata työasioista ja jokainen kunnioittaa kollegoiden vapaa-aikaa. Harvoin on sellaisia työtehtäviä, jotka eivät voi odottaa viikonlopun yli maanantaihin. Hillillä hyvänä esimerkkinä tasapainon säilyttämisestä on niin kutsuttu Closing Friday. Kerran kuukaudessa varaamme kalenterista yhden perjantain, jolloin olemme kaikki toimistolla viimeistelemässä toimeksiantoja. Asiakaspäivän jälkeen ei siis tarvitse palata toimistolle tekemään iltatöitä vaan joitain työtehtäviä voi jättää myös Closing Fridaylle.

Näiden seikkojen lisäksi Hill Auditin upea tiimihenki ja ihanat asiakkaat tekevät jokaisesta työpäivästäni mieluisan ja mielenkiintoisen.

Jos sinulle heräsi kysymyksiä työskentelystä Hill Auditilla, voit olla minuun yhteydessä!

Sara Mäkilä

Audit Manager, KHT

sara.makila@hillaudit.fi

+358 44 079 8082

Comments


bottom of page